Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Ni prvoaprilska šala
Digitalne vesti na sistemu Halo!
Odgovorni formule ena želijo varnostni sistem Halo koristiti za komunikacijo. Digitalna sporočila na tekočem traku na sistemu Halo – tako razmišljajo šefi formule ena.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. januar 2018 | 8:17:31

Formula ena bo v letošnji sezoni spoznala daljnosežno spremembo. Vsi dirkalniki bodo morali od prve dirke v Melbournu imeti nameščene varnostne loke, imenovane Halo. Ta element služi varnosti, toda pri puristih formule ena spada med sramoto. Vendar pa – in to ni prvoaprilska šala – bi lahko sistem Halo odprl nove možnosti trženja.

"Šefi formule ena so omenili, da bi lahko tam integrirali digitalne zaslončke oziroma displeje. Torej je odvisno od nas, da iz tega naredimo najboljše," tako šef McLarna Zak Brown. Odgovorni kraljevega razreda motošporta si pri tem predstavljajo LED prikazovalnike, ki bi lahko v neki meri predstavljali tako imenovani Liveticker – po vzoru prikazovanja udarnih vesti ali borznih tečajev. Po besedah Browna so v ekipah v vsakem času pripravljeni na eksperimentalne rešitve.

"Tako kot pri borznih tečajih v digitalnem prikazovalniku – tako nekako bi lahko to izgledalo. V enki obliki prenosa novic. Seveda pa tukaj obstajajo meje. Notranjo stran sistema Halo ne smemo uporabiti, ker bi to odvračalo pozornost dirkačev. Tako kot pri vseh drugih delih, se bo tudi Halo spremenil. Če primerjamo sistem v današnjem trenutku, bo čez pet let zagotovo izgledal drugače," tako Američan.

"Skrbeti moramo za to, da bo sistem Halo postal integralen sestavni del dirkalnika. Danes izgleda enostavno kot del, ki je privit na dirkalnik. Če bo v prihodnosti vedno bolj integriran v celotno strukturo, potem bo postal optično lepši. Na začetku gre verjetno za nek kompromis, toda poleg tega omogoča tudi komercialne možnosti," tako šef McLarna. Od nekega predstavnika formule ena pa lahko slišimo: "Preizkusili bomo različne stvari. Tako kot vedno, bodo nekatere mogoče ovržene, druge pa se bodo verjetno uresničile."      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Že samo barve za rumene ali modre zastave bi lahko dali tam gor. Ali barvna obvestila dirkaču glede šparanja 😃
11.1.2018 11:56:12
newsman
@hubertfast - na notranji strani ne sme bit nič - da ne bi dirkači slučajno gledali, kako kotirajo njihove delnice na borzi, ali kakšna je vrednost kriptovalut ..po prvem ovinku pa v steno ali nekomu v rit
11.1.2018 12:37:42
Aichi
zastave so itak na volanu
11.1.2018 15:53:01
girica
kk bo na deževnih dirkah
11.1.2018 20:28:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija