Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Mark Webber opozarja
Fernando Alonso dela napako
Ravno Mark Webber, dolgoletni prijatelj Fernanda Alonsa, opozarja španskega zvezdnika ekipe McLaren, da je istočasno dirkanje v seriji WEC in formuli ena napaka.
Bojan Vrbnjak Arhiv
10. januar 2018 | 9:30:05

Mark Webber si je v seriji WEC privozil to, kar mu ni uspelo v formuli ena – naslov svetovnega prvaka. V formuli ena je bil Avstralec trikrat tretji (2010, 2011 in 2013), po odhodu iz kraljevega razreda motošporta, pa je leta 2015 s Porschejem osvojil naslov svetovnega prvaka serije WEC. In Webber je tudi tisti, ki je svojemu prijatelju Fernandu Alonsu vzbudil zanimanje za serijo WEC. Španec bo letos nastopil na 24 urni dirki Daytone in z veliko verjetnostjo tudi junija na znameniti dirki 24 ur LE Mansa s Toyoto.

Ampak ravno Webber je sedaj mnenja, da se Fernando nahaja na trnovi poti. Kolegu Paolu Ciccaroneu iz portala automoto.it je Avstralec povedal: "Sam menim, da je to napaka, ker bo istočasno dirkal v formuli ena in na vzdržljivostnih dirkah. Kajti obe kategoriji zahtevata neverjeten obseg mentalne energije. Če dirkaš v formuli ena, potem si ne smeš privoščiti nobenega odvračanja pozornosti. In to govorim iz izkušenj v formuli ena in seriji WEC. Če bi bil na mestu Fernanda, potem tega ne bi storil ali počel."

Seveda Webber nikakor ne dvomi v to, da se Alonso ne bi privadil na dirkanje v WEC. To je dokazal tudi na znameniti dirki Indy500. Ampak Webber dvomi, da se bo Alonso lahko dovolj dobro pripravil na izziv Le Mansa. "Ali bo sedaj storil vse prav in se osredotočal na to – kar pomeni dolge tedne intenzivne priprave – in pozabil na vse ostalo tekočega leta, ali pa se bo podal v nevarnost, da pogori. Kajti v Le Mansu ne gre le za samo dirko. Priprave se pričnejo nekaj dni prej. Treniraš podnevi, potem ponoči, pozneje sledi parada v mestu, imaš sestanke s tehniki in inženirji, kako se bo porazdelila sama dirka, kako bo potekala menjava dirkačev. In to zahteva zelo veliko mentalne energije."

Avstralec nadaljuje: "Fernando bo sedaj vozil v Daytoni, in to je v neki meri dober način, da bo bolje razumel vse te zahteve okrog dirke. Ocenjujem, na osnovi njegovih izkušenj iz Floride, da se bo potem odločil, ali bo nastopil v Le Mansu ali ne."

Webber pa se ne strinja z argumentom, da je Nico Hülkenberg leta 2015 kot novinec že na prvem nastopu zmagal na dirki v Le Mansu. "Nico je takrat dirkal v ekipi sredine formule ena. Tam je pritisk povsem drugačen. Poleg tega je v Le Mansu nastopil v absolutno vrhunski ekipi, kar mu je seveda občutno olajšalo pot do zmage."           

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija