EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Koledar formule ena
Kmalu z Nürburgringom in Kopenhagnom?
Odgovorni formule ena Liberty Media želijo spremeniti koledar dirk. Razprava teče o vrnitvi Nürburgringa in ulični dirki v danski prestolnici Kopenhagen.
Bojan Vrbnjak Arhiv
5. januar 2018 | 8:28:46

V letošnjem letu se je na koledar dirk vrnila tradicionalna dirka in sicer VN Francije, prav tako pa bo karavana formule ena gostovala v Nemčiji in sicer v Hockenheimu. Če gre verjeti besedam vodstva nekega drugega nemškega tradicionalnega dirkališča, bi se lahko na koledar dirk vrnil Nürburgring. Kot poročajo kolegi in televizije SWR, naj bil direktor Nürburgringa Mirco Markfort obiskal lanski finale v Abu Dabiju, kjer naj bi se z odgovornimi formule ena pogovarjal o vrnitvi dirke.

Markfort je pri tem pojasnil, da je vrnitev Nürburgringa mogoča že v prihodnjem letu, vendar le, če se bo to finančno tudi izplačalo. Kajti prihodek od prodanih vstopnic ne zadostuje za zagotovitev financiranja dirke, poleg tega pa ne morejo pričakovati pomoči s strani države. To pomeni, da pristojbina ne sme biti več tako visoka kot v preteklosti. Če bo odločitev padla do sredine letošnjega leta, potem vrnitev Nürburgringa v sezoni 2019 ni izključena.

Leto dni pozneje, torej leta 2020, pa bi se lahko na koledarju znašla še ena ulična dirka. Lokalni mediji v Kopenhagnu namreč poročajo o načrtovani dirki, ki naj bi se pojavila prav omenjenega leta. Prvi mož formule ena Chase Carey naj bi prihodnji teden potoval v dansko prestolnico, kjer se bo s politiki pogovarjal o morebitni domači dirki Haasovega dirkača Kevina Magnussena.

Tudi številni navijači Maxa Verstappna upajo na skorajšnjo vrnitev formule ena na Nizozemsko. Kot potencialno prizorišče se omenja nekdanje dirkališče formule ena v Zandvoortu, kjer je najhitrejši cirkus na svetu gostoval med letoma 1952 in 1985 (odpeljanih je bilo skupaj 30 dirk).

Toda Arjan Bos sedaj v igro prinaša svoje dirkališče. Šef steze v Assnu je nedavno nazaj v intervjuju za časnik Telegraaf pojasnil, da izpolnjujejo skoraj vse pogoje za izvedbo dirke formule ena, kar dokazuje tudi neka študija krovne organizacije FIA. "Skoraj stoodstotno smo pripravljeni. Seveda Zandvoortu želim veliko uspeha, toda Assen je v tem pogledu dlje kot Zandvoort."                      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija