Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Formula E
Abt po dirki brez zmage
Kljub temu, da je s sijajno vožnjo mladi Nemec osvojil svojo prvo zmago v FE, so ga komisarji pozneje diskvalificirali.
Artur Švarc
4. december 2017 | 14:06:35

Abt je nedeljsko dirko v Hong Kongu dobil potem, ko se je dva kroga pred koncem zavrtel do takrat vodilni Mortara. A po dirki se je pokazalo, da FIA nalepke na Audijevem motorju in inverterju niso tiste, ki so vpisane v tehničnem dokumentu dirkalnika.

Neskladnost je jasna kršitev tehničnih in športnih pravil F E, zato komisarjem ni preostalo drugega kot da Abta diskvalificirajo, zmago pa podelijo drugouvrščenemu Rosenqvistu.

Allan McNish, šef ekipe, je povedal, da se bodo na odločitev FIA protižili.

»Tisti, ki prvi pride čez ciljno črto je zmagovalec in to je bil Daniel Abt. Z našega vidika je odpeljal odlični dirko in izkoristil vse priložnosti. Zaključek dneva je zato bolj grenak, zdaj bomo zadevo preučili in se pritožili,« je povedal McNish.

Audi je dobil tudi kazen 5000 evrov, ker so njihovi člani ekipe hodili po stezi, še preden so vsi dirkalniki zapeljali v parc ferme.

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
2fast4y
Ta formula je kr neki....
6.12.2017 8:28:44

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija