Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Liberty Media
Še trije proizvajalci
Ross Brawn računa na tri nove proizvajalce avtomobilov v F1 v bližnji prihodnosti.
Artur Švarc
1. december 2017 | 15:28:50

»Kar nekaj premium znamk je, ki bi jih rad v F1,« je povedal Brawn za Sport Bild.

»Eden od njih je Porsche, tu pa sta še Aston Martin in Lamborghini.«

Trenutno visoki stroški razvoja posebnih motorjev odvračajo nove proizvajalce, a Brawn upa, da bodo nova pravila za 2021 to spremenila.

»Garantiram vam, s takim motorjem, kot ga imamo danes, nihče ni zainteresiran za razvoj iz nule. Motorji bodo enostavnejši in cenejši, zato moramo ustvariti okolje, ki jih bo privabili.«

»Pogledati bo treba nadzor stroškov v prihodnosti. Radi bi nagrajevali uspešnost, a ne tako, da bo med ekipami po 2 ali tri sekunde razlike. Za 2021 bomo imeli privlačne dirkalnike, ki bodo konkurenčni, zdaj pa imamo priložnost, da začnemo zgodbo z motorji na novo in se naučimo iz preteklost in na novo definiramo prihodnost.«

Brawn pa izključuje možnost vrnitve V8 in V10 motorjev.

»Vedeli smo, da bi bil to korak preveč, spoštovati moramo vložke, ki so jih proizvajalci vložili v V6 pogonske sklope.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
andrej
ja če odstranijo en MGU drek mislijo da bo motor kaj bolj enostaven za razvoj ?
1.12.2017 16:53:28
2fast4y
Če prav razumem,F1 zbanalizirat do konca,da bi dobili neke nove proizvajalce za 3,4 leta potem pa magari če odidejo vsi,ki so ta šport usvarjali desetletja...F1 ni nascar in to bi moral Brawn vedeti prvi.
1.12.2017 19:23:48
ripmork
Dejansko je že samo koncept današnjih f1 motorjev z vžigom v predkomori zelo kompleksen in je potrebno veliko truda, da prednosti prekosijo slabosti. Ko se v to vmeša še regeneracijske enote postane vse skupaj naloga za 5 letni razvoj,... odstranitev MGH-U enote bi olajšalo situacijo, v kolikšni meri je pa res dobro vprašanje...
1.12.2017 19:32:38
duss
Vse drži, ampak a si na drugi strani ne želite dirkanja? Jaz osebno sem sit tega showa, ki že dolgo (mogoće nikoli ni bilo) ni več dirkanje ampak samo in zgolj reklamiranje posameznih znamk - govorim predvsem za Ferrari in Mercedes. To, da se v krogih vrtijo reklamni panoji mi pač ne more biti v veselje.
3.12.2017 10:58:27
ripmork
@duss: kar se mene tiče je f1 čisto dobro funkcionirala, ko so bili proizvajalci prisotni le kot motorni dobavitelji. Razvojna borba med inženirji rdečih, Mclarna, Williamsa, Arrowsa, Jordana in podobnih pristnih dirkaških ekip je bila čist fajn. So bile socialne razlike med ekipami in si ni ravno vsak lahko privoščil najboljšega motorja, a vsaj ni bilo tega dandanašnjega dvorazrednega tekmovanja, ko tisti iz začelja nimajo več niti teoretičnih šans. Reklamni panoji na štirih kolesih (dokler delničarji ne odločijo, da ni več interesa in ekipa čez noč pobegne iz športa).
4.12.2017 8:32:50
Fero
Jaz pa menim da je bil največji lapsus omejitev razvoja. In Mercedes je z dobrim začetkom posekal vse za nekaj let, ker niso smeli razvijati motorja ki ni bil na nivoju. Letos se je zadeva že nekoliko izboljšala. Je pa res nekaj ekip capljalo. Mislim da bo drugo leto vse bolj skupaj.
4.12.2017 8:57:27

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija