EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   LEWIS HAMILTON
Hamilton dal vse, kar je imel
Britanec Lewis Hamilton, ki si je že na prejšnji dirki v Mehiki zagotovil četrti naslov svetovnega prvaka, je danes v Braziliji osvojil 4. mesto. Po včerajšnji nesreči v prvem delu kvalifikacij je štartal iz boksov, ob koncu pa se boril celo za zmagovalni oder.
Manca Ravšelj
12. november 2017 | 20:23:48

Hamilton je imel po štartu sicer tudi nekaj sreče z varnostnim avtom, a se je odločitev, da dirko začne iz boksov, izkazala za pametno. S tem se je namreč izognil nevšečnostim in nesreči v prvem ovinku, ki je iz dirke izločila tri dirkače. Britanec je nato na trši različici gum od večine konkurence pokazal, zakaj je že četrtič v karieri najboljši na svetu.

Po postankih vodilnih s Vettlom, Bottasom in Raikkonenom na čelu, je celo prevzel vodstvo in tam vztrajal vse do 44. kroga (naključje: dirkač s številko 44 je postanek opravil v 44. krogu), nato pa se s petega mesta podal v lov za zmagovalnim odrom. Mimo Maxa Verstappna je še šlo, ko pa je ujel vodilne tri, so tudi njegove gume že čutile obrabljenost. Vseeno je na koncu za zmagovalcem Vettlom zaostal manj kot 5 sekund in pol, kar je po štartu iz garaže zelo majhna razlika.

Hamilton je o tem povedal: »Počutil sem se kot v času dirkanja v kartingu, sploh v mojih prvih dveh letih. Res je sicer, da sem močno zamočil že včeraj in se postavil v težak položaj, saj sem bil danes dovolj hiter za zmago, če bi štartal iz prve ali druge vrste,« nato pa je dodal: »Zjutraj sem se zbudil z željo, da poskusim priti čim višje in se ekipi, na katero sem spet zelo ponosen, odkupim za včerajšnjo napako.«

O dvoboju z Raikkonenom ob koncu dirke pa je britanski dirkač, ki je bil s strani navijačev in spletne strani formule 1 izbran za Naj dirkača dneva, dejal: »Res sem si želel stopničk, toda na koncu so bile gume že preveč obrabljene. Kljub temu sem v dirki in dvobojih na stezi zelo užival in upam, da enako velja za gledalce. Sem zelo hvaležen in vesel, da sem osvojil četrto mesto po včerajšnji napaki.«

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Vsi so imele že preveč obrabljene...
13.11.2017 6:48:06
kimikaze
Trše zmesi gum so bile velikokrat Hamiltonova prednost in tako je bilo tudi včeraj. Njegov stil, ki je verjetno tudi malo razlog tega, da je z tršimi boljši kot večina ostalih, me malo spominja na Schumacherjevega, saj gume skozi ovinek manj "posiljuje". Ne tako agresivno ampak z občutkom v ovinek(sploh ko ne gre za stop/go ovinke), potem pa ohranjanje enake hitrosti ali celo z večjo skozi ovinek kot ostali vendar z krajšo potjo.
13.11.2017 9:57:36
Soling
Hamilton si je na dirki lahko privoščil nekaj več - saj s tem početnjem ni ogrožal ne sebe, ne moštvo - in tega je tudi sposoben. Ne razumem pa Bottasa, zakaj ni skušal vsaj napasti Vettla, saj ni imel kaj za izgubiti.
13.11.2017 11:58:20
Fero
Kot da je on napadel Rajca? Malo je šel od daleč na levo, to je pa vse kar je pokazal zadnjih nekaj krogov.
13.11.2017 12:32:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija