EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Tveganje mora biti prisotno
Marko si želi gladiatorje
Športni svetovalec Red Bulla Helmut Marko želi na stezi videti gladiatorje. Avstrijec meni, da morajo navijači dirke formule ena znova gledati z odprtimi usti.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. oktober 2017 | 8:46:33

Letošnja sezona je pokazala, da lahko še vedno priklene ljudi pred televizijske zaslone, če okoliščine odgovarjajo. Športni svetovalec Red Bulla Helmut Marko za prihodnost zahteva še večjo bližino z navijači. "Formula ena mora biti potrošniško prijazna in ne sme biti zanimiva le za pristaše tehnike. Ljudje si kupijo na primer iPhone zaradi tega, ker je enostaven za upravljanje in ne zaradi tega, ker bi želeli vedeti, kašna tehnika se skriva v njem," tako Marko za časnik Bil dam Sonntag.

Potegnjeno pod črto gre za boje gladiatorjev, za jahanje topovskih krogel – vse to so nekdanji dirkači in tudi strokovnjaki vedno znova zahtevali. Dirkač mora biti še bolj v središču dogajanja. "Dirkač mora znova sam odločati kako in kaj. Te uravnilovke z radijskimi zvezami, kjer se dirkačem govori, da mora voziti pol metra bolj levo, nimajo več nobenega opravka s formulo ena. Vrniti se moramo ponovno v čas, ko so navijači dirko spremljali z odprtimi usti in dejali: 'Tega ne bi mogel storiti, tega si sploh ne bi upal. Zaradi tega si raje to ogledam.' Določeno tveganje mora biti prisotno, s tem se bi upravičil status gladiatorjev."

Tudi kar se tiče zvoka motorjev, je Marko na strani navijačev. Slednji si že leta želijo glasnejše dirkalnike, pravi motošportni zvok. In če formula ena tačas govori o prihodnosti svojih motorjev, je Marko odkrito priznal tudi svoje želje. "Zame bi bilo prav, da se znova uvede V12 motor. Verjetno si to v pogledu zvoka in zmogljivosti želi večina navijačev. Na žalost pa lahko vidimo, v katero smer se odpravljamo: elektrika, hibrid, vodik. V tem trenutku ne more noben proizvajalec povedati, kje se bomo nahajali čez 10 ali 15 let. Gledano v celoti pa formula ena ne bi smela biti eksperimentalno polje za avtomobilsko industrijo."

Ko gre za omejitev proračuna v kraljevem razredu motošporta, pa Marko v novem pravilniku zahteva standardizacijo pregrešno dragih in tehnično zapletenih delov kot sta na primer turbo polnilec in KERS. "Neodvisen proizvajalec motorjev mora iz finančnega in tehničnega vidika imeti možnost, da izdela konkurenčen produkt, ki ne bi stal 20 ali 25 milijonov evrov. Stroški motorja morajo biti izpod osem

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
nimam_pojma
""Zame bi bilo prav, da se znova uvede V12 motor. " - kvečjem bi uvedli 0,6l V12 / 1,2l V12
12.10.2017 10:36:18
Gazibo2
In ročni menjalnik ter brez raznih elektronskih pomagal.
12.10.2017 10:40:57
Fero
Glede na to da je varnost pomembna, šov pa tudi, bi moral vrnit peščene izletne cone ter jih hkrati povečat. To da narediš napako in samo malenkost povečaš krog, vse skupaj ni nič. V12 itd. pa ne bo več. Proizvajalci so povedali svoje.
12.10.2017 12:09:37
hubertfast
Pa bremze na ferode 😁😂🤣
12.10.2017 12:11:04
Dynisco
Jaaa, pa dirkači naj bodo v kratkih majicah in sončnih špeglih, kot nekoč??!!?
12.10.2017 12:44:33
matjazh
Pol bo Franci Jerančič spet lahko dajal komentarje glede tehnike
12.10.2017 13:01:06
Matevz96
Jaz bi jim samo radio vzel, pa bi bilo zanimovo, ne pa sedaj ko se ves čas pritožujejo. PS: Tudi če kupiš Iphona da bi videl kaj se skriva v notranjosti, do tega ne prideš brez večjih posegov v telefon.
12.10.2017 18:14:15
qualia_magik
Se strinjam glede izletnih peščenih con. Želim jih videti tudi v Monte Carlu.
13.10.2017 6:16:46
Fero
qualia: tam ni potrebe so manjše hitrosti in vsaka napaka pomeni skoraj gotovo konec dirke.
13.10.2017 6:48:17

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija