Na naši spletni strani Avtomanija.com uporabljamo piškotke, s katerimi izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo in vam zagotavljamo ustrezne vsebine in oglaševanje. Z nadaljno uporabo naše spletne strani se s tem strinjate.

Nadaljuj...
Novice   |   Po zaslugi Maxa Verstappna
Dirka formule ena na Nizozemskem?
Ogromno zanimanje za formulo ena na Nizozemskem bi lahko vodilo do mesta koledarja dirk. Odgovorni so zaposleni z morebitno ulično dirko.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. oktober 2017 | 9:23:45

Uspehi mladega dirkača Red Bulla Maxa Verstappna so na Nizozemskem povzročili pravo eksplozijo zanimanja za formulo ena. V Belgiji smo lahko na tribunah videli oranžno morje njegovih navijačev, na dirki serije DTM v Zandvoortu pa so se njegovi reklamni artikli prodajali bolje kot moštveni od Audija, BMW-ja in Mercedesa. Nizozemska ima po "Jost he Boss", očetu dirkača Red Bulla, ponovno vzornika, ki skrbi za ogromno navdušenje in zanimanje.

"Domača dirka bi bila nekaj izjemnega," je v mesecu avgustu na vprašanje kolegov iz Motorsport-Total.com odgovoril mladi Nizozemec. Kar je bilo doslej dokaj nerealno, bi se lahko sedaj to spremenilo v resen načrt. Kajti vodilni možje formule ena iz Liberty Media želijo izkoristiti to veliko navdušenje na Nizozemskem. Dirka v domovini Maxa Verstappna se namreč nahaja pri vrhu želja večinskih lastnikov. Vendar pa se karavana formule ena ne bi vrnila v Zandvoort, v načrtu je namreč ulična dirka.

V poštev bi prišla tri nizozemska mesta in sicer Amsterdam, Rotterdam in Den Haag. Amsterdam je svetovno znano mesto, toda zaradi same gradbene strukture z ozkimi ulicami dokaj neprimerno za ulično dirko. V Rotterdamu smo že bili priča številnim demonstracijskim šovom formule ena. V Den Haagu pa bi lahko formula ena vozila pred zgodovinsko kuliso arhitekture.

"Ulične dirke so vedno zelo zabavne," meni Verstappnov šef Christian Horner. "Tam vedno vlada izjemno vzdušje. Če pogledamo, kakšno podporo uživa Max v svoji domovini, potem bi se na domači dirki verjetno javno življenje povsem ustavilo," se pošali Britanec. "Ampak če bosta prizorišče in tloris steze dobro delovala, zakaj pa ne?"     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Senna4Ever
Kaj pa fali Zandvoortu? Malo ga posodobijo (predvsem podaljšanje izletnih con) in je to to. Veliko boljše kot zopet neka brezvezna ulična dirka...
11.10.2017 9:56:22
hubertfast
Itak, pa še ceneje bi bilo, več gledalcev...
11.10.2017 11:23:23
ASUSfan
Senna4Ever Zadvoord je sicer simpaticen, ampak bi ga bilo pa treba zelo posodobit, predvsem kar se tice infrastrukture za gledalce.
11.10.2017 17:32:11

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija