EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Formula ena 2018
Kubica sedaj s pogledom na Williams
Potem ko se je Renault odločil za Carlosa Sainza, si mora Robert Kubica sedaj najti alternativo. Bo morda pri Williamsu zamenjal Felipeja Masso?
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. september 2017 | 13:58:18

Kot smo že poročali, se je v zadnjih dneh v formuli ena dogodil srednje močan potres. V menjavi motorjev in dirkačev med McLarnom, Toro Rossom in Renaultom, bo Carlos Sainz odšel v Enstone, Toro Rosso bo prejel motorje Honde, McLaren pa bodo poganjale Renaultove pogonske enote. V tem slikovitem krogu pa manjka eno ime in sicer Roberta Kubice, ki je po teh odločitvah izpadel pri Renaultu. Vendar pa se Poljak ne predaja in njegova naslednja postaja naj bi bil Williams.

Poljak je imel do sedaj zvezane roke, kajti v okviru testnega programa sta se Renault in Kubica dogovorila, da Poljak do določenega roka ne podpiše pogodbe z drugim delodajalcem. Ta rok je sedaj ničen, kajti Renault se je odločil za Sainza. S tem pa so se Kubici zaprla vrata. Razlog, zakaj se je Renault odločil proti Kubici, je sedaj znan. Po poročanju britanskih medijev je na testiranju na Hungaroringu sicer pokazal zelo dobro hitrost, vendar naj bi na daljših razdaljah prihajalo do prevelikih nihanj. To pa seveda poraja dvom, ali je zares v stanju, da v formuli ena dirka za tovarniško ekipo. Šef ekipe Cyril Abiteboul je po testu govoril o nekaterih odprtih vprašanjih. Poleg tega pa je bil Sainz tako ali tako na vrhu Renaultovega seznama želja, zaradi česar Francozom ni bilo težko izbrati to opcijo.

Zaradi tega je Kubica na žalost povlekel krajši konec, a Poljak je še naprej odločen, da se vrne v formulo ena. Pri Williamsu ima mladi Lance Stroll zagotovljen sedež – tudi zahvaljujoč milijonom očeta -, to pa ne moremo trditi za Felipeja Masso. Kot je znano, potrebuje Williams – zaradi sponzorja Martini – dirkača, ki je starejši od 25 let.

Vendar pa Kubica pri Williamsu ne bi imel tekmeca le v Felipeju Massi – razen če Brazilec ponovno ne odstopi -, temveč tudi v prijatelju Fernandu Alonsu. Španes naj bi namreč že avgusta letos prejel ponudbo iz Williamsa. Mnogi dvomijo, ali bo McLarnu uspelo Alonsa pomiriti z novim dobaviteljem motorjev. Sicer naj bi bile pogonske enote iz Viry-Chatillona boljše od japonskih, vendar v primerjavi z Mercedesom in Ferrarijem niso najbolj konkurenčne, kar na svoji koži čuti tudi Red Bull.

Sedaj se za Fernanda Alonsa postavlja vprašanje, ali bi bil odhod v Williams zanj zares napredek ali ne. Celo v Monzi Williams ni mogel višje od sedmega in osmega mesta, kljub temu, da njihova dirkalnika poganja toliko opevani Mercedesov motor. Poleg tega pa si težko predstavljamo, da bi bil Williams pripravljen plačati toliko denarja za Alonsa ali drugače rečeno, ali bi si ga sploh lahko privoščili.

Kubica bi bil za Williams zelo atraktivna alternativa. Ekipo bi stal manj kot Alonso, v ekipo pa bi prinesel veliko ugleda in zanimanja. Toda Kubica bi se moral tudi pri Williamsu najprej dokazati. To pa bi lahko najprej storil na testiranjih, ki so na sporedu po finalni dirki v Abu Dhabiju. In do takrat lahko na trgu dirkačev pride še do mnogih sprememb.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
duss
Saj ne da mu nebi privoščil, ampak ne verjamem, da bo prišlo do tega.
12.9.2017 19:42:13
hubertfast
Itak da ne.
13.9.2017 11:19:54

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija