EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Formula 2
Poskusni laboratorij za formulo ena
Ross Brawn, ki je pod novim večinskim lastnikom formule ena zadolžen za športne zadeve, želi formulo 2 izkoristiti za preizkušanje novih idej, ki bi jih nato vpeljali v formulo ena.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. september 2017 | 11:10:42

Novi večinski lastnik formule ena ne želi le izboljšati dirk, ki naj bi postale bolj zanimive in napete, temveč se zavzemajo tudi za to, da ustanovijo nekakšno karierno lestev za mlade dirkače, ki sanjajo v vstopu v najvišji razred. To bi lahko izgledalo po vzoru motociklističnih dirk, kjer z Moto3, Moto2 in MotoGP obstaja jasna hierarhija.

In ravno v to je prepričan tudi Ross Brawn, ki v formuli ena skrbi za športne dejavnosti. In Britanec je tudi prepričan, da se je s prevzemom formule ena ustvarila možnost, da se vzpostavi takšna karierna lestev. "Ali ne bi bilo sijajno, če nek mladenič vstopi v dirkanje s formulo in najprej postane zvezdnik v formuli 3, potem v formuli 2 in potem v formuli ena uprizori začetek GP kariere kot ga je na primer Max Verstappen?", se vpraša Brawn. "Ravno to želimo tudi videti. Če bi vse te dirke izvedli v okviru formule ena, potem bi se lahko navijači lahko spoznali z mladimi zvezdniki. To bi imeli mnoge prednosti. Tako komercialne kot tudi športne in zaradi tega moramo to izpeljati."

Poleg tega bi lahko formulo 2 izkoristili kot poskusni laboratorij za nove koncepte in formate, je prepričan Brawn. Navsezadnje ta serija mladih dirkačev spada v motošportni portfelj Liberty Medie. "Ker vsi sedimo v istem čolnu, je to vsekakor smiselno."

Vendar pa se Brawn tudi zaveda, da ni nujno, da se bodo koncepti, ki bi uspešno delovali v formuli ena, obnesli tudi v formuli ena. "Formula 2 na primer stavi na obrnjen štartni vrstni red, ki tam tudi dobro deluje. Zaradi tega moramo pomisliti na različne komercialne dejavnike in posledično s tem formula ena ne bo sledila temu primeru. Formula 2 ima tudi dve dirki v enem dirkaškem koncu tedna, česar pa v formuli ena ni."     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija