EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Jean Todt
Letošnje prvenstvo bo odločila zanesljivost
Ali bo Lewis Hamilton po zmagi v Monzi in prevzemu vodstva v prvenstvu v Singapurju ponovil uspeh iz Italije ali pa bo Sebastian Vettel vrnil udarec? Za šefa FIA Jeana Todta ne gre za vprašanje forme dirkačev, temveč prej za zanesljivost njunih dirkalnikov.
Bojan Vrbnjak Arhiv
12. september 2017 | 9:57:00

Sebastian Vettel je do Monze stal na vrhu razpredelnice dirkačev, toda po dirki za VN Italije ga je, ravno na domači dirki Ferrarija, prehitel Lewis Hamilton, ki tačas pred Nemcem vodi za tri točke. Je morda srebrnim puščicam sedaj uspel preobrat in bo Mercedes v nadaljevanju prvenstva s Ferrarijem naredil kratek proces? Po mnenju Jeana Todta to ne bo primer. "Če ti nekdo reče, da bo ta dirkač zmagal, potem je lažnivec,  kajti tega ne moremo vedeti. In to je seveda dobro." Francoz verjame, da na koncu prvenstva o tem, kdo bo postal prvak, ne bo odločala forma dirkačev, temveč veliko bolj zanesljivost dirkalnikov. "Običajno sta oba na prvem ali drugem mestu. Ampak, si lahko predstavljate, da se neka dirka izide 25:0? težko bo namreč nadoknaditi teh 25 točk. Kdor se bo soočil s težavami pri zanesljivosti, bo tisti, ki bo morda izgubil letošnji naslov."

Medtem ko sta za Todta Hamilton in Vettel glavna favorita za letošnjo krono, pa Francoz ne izključuje presenečenja, ki bi ga lahko pripravil Bottas, ki po Monzi za moštvenim kolegom zaostaja 41 točk. "Prvenstvo je dokaj tesno. Obstajata dva dirkača, ki spadata med favorite, čeprav tretji ni ravno daleč vstran." In Todt dobro ve o čem govori. Kajti leta 2007, ko je bil še šef Ferrarija in je Kimi Raikkonen senzacionalno osvojil naslov prvaka, je Finec v poletju zaostajal za 26 točk – vendar je pri tem potrebno upoštevati, da po starem točkovnem sistemu. 26 točk je bilo enako dvema zmagama in enemu tretjemu mestu. V primerjavi s tem, je Bottasov zaostanek manjši.                     

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Prav ima, odločile bodo kazni za menjavo motorjev in ostalih jajc poleg. To sem itak že sam, kot poznavalec F1 napovedal že pred časom. To ni fer pa kdor koli bo prvak.
12.9.2017 12:13:08
Senna4Ever
Po drugi strani pa je to motošport, kjer dostikrat odloča vzdržljivost. Že nič koliko tesnih prvenstev se je odločilo v prid tistega, kateremu je material v ključnih trenutkih deloval oz. ne odpovedal. Žal pa tega statistika ne zajame, na koncu vidimo samo št. zmag oz. naslovov...
12.9.2017 12:24:46
qualia_magik
Torej, če bo med Vettlom in Lewisom nastala 25+ pik razlika, to bo težko nadoknadit. Bottas, ki pa zaostaja 41 točk, to pa ni panike.
13.9.2017 10:45:37

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija