EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Ross Brawn o smešnem in neumnem kaznovanju
Prve ideje za rešitev
Ross Brawn, eden izmed svete trojice novega vodstva formule ena, priznava, da si morajo podrobno ogledati sistem kaznovanja zaradi uvedbe novih delov motorja in doda, da že imajo prve ideje o rešitvi.
Bojan Vrbnjak Arhiv
6. september 2017 | 12:27:54

Devet kaznovanih dirkačev s skupaj 150 mest pribitka na štartni vrsti. Kdor je želel v nedeljo dopoldan v Monzi pred dirko izvedeti ali izdelati natančen štartni vrstni red, ta je imel pred seboj doktorsko dizertacijo. Še neposredno pred pričetkom dirke VN Italije je vladala zmeda. Dekletom, ki držijo table s štartnimi številkami dirkačev, so hitro zamenjevali njihove rekvizite. Še najbolj slikovit v pogledu te zmede pa je bil šef ekipe Red Bull Christian Horner, ki je dejal, da njihovi mehaniki sploh niso vedeli, kam naj porinejo dirkalnike.

Tudi Rossu Brawnu ni ušlo nezadovoljstvo navijačev, kar je priznal tudi v običajni okrožnici formule ena. "To je eden izmed vidikov pravilnika, ki si ga moramo podrobno ogledati. V osnovi je kaznovanje za nadaljnje dele motorja pravilno, toda kako se vse to izvaja, pa je že druga pesem. Za navijače je to sila nepregledno in tudi nerazumljivo. Povem lahko, da že imamo prve ideje, kako bi lahko to spremenili. Sedaj se moramo sestati s krovno organizacijo FIA in pogovoriti, kako bi lahko izboljšali to situacijo."

Predsednik FIA Jean Todt je deloval nebogljeno in na vprašanje, kako bi lahko rešili ta direndaj, odgovoril kot politik: "To si bomo ogledali na prihodnjih sestankih, toda rešitve ne bo lahko najti."

Ne glede na to, kako bo izgledala rešitev, ki si jo je oziroma bo zamislil Ross Brawn, to ne bo mogoče izvesti čez noč. "Upamo, da bomo še pred uvedbo novega pravilnika motorjev leta 2021 našli ustrezno rešitev. Kajti menim, da je celotna kultura kaznovanja zaradi nadaljnjih delov motorja pri navijačih zelo nepriljubljena. Tukaj moramo razmišljati nekoliko izven naših običajnih meja. Noben navijač na kaznovanje dirkačev ne gleda z odobravanjem, zato moramo najti boljšo pot."

Številni navijači se upravičeno sprašujejo, zakaj kazni ni deležna ekipa. Ni kriv dirkač, če mu odpove motor. Zakaj na primer ni odvzema točk? Toda v tem primeru govorimo o občutljivi temi, kajti ekipe dobivajo premije na podlagi osvojenih točk in posledično s tem so nagrajeni tudi sodelavci moštev. Zato se tukaj upravičeno postavlja vprašanje – vezano na zelo aktualno perečo temo: Zakaj bi bil nek sodelavec McLarna finančno kaznovan, ker tehniki Honde niso dovolj dobro opravili svoje domače naloge?                

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
Naj bo potem odvzem konstrukcijskih točk ali časovni pribitek šoferju. Ali pa finančna kazen krivcu v tem primeru proizvajalcu motorja.
7.9.2017 11:26:12

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija