EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   VN Francije 2018
Prenova steze Paul Ricard
Formula ena se v prihodnjem letu vrača v Francijo, toda na dirkališču v Le Castelletu dirkači ne bodo mogli uživati v vožnji na znameniti ravnini Mistral.
Bojan Vrbnjak Arhiv
11. avgust 2017 | 10:27:10

V sezoni 2018 bo po desetletni abstinenci formula ena znova gostovala v Franciji. Namesto v Magny Coursu, kjer so potekale zadnje dirke, bo dirka za VN Francije potekala na stezi Paul Ricard v Le Castelletu, ki je tačas znano bolj za testne namene. Najbolj znani del dirkališča, ki je bilo zgrajeno leta 1970, je zagotovo 1,8 kilometrov dolga nasprotna ravnina, na kateri pa dirkači v prihodnjem letu ne bodo uživali.

Kajti ta znamenita ravnina, ki nosi ime Mistral, bo ob vrnitvi Grand Prix dirke za VN Francije, ki bo na sporedu 24. junija, prekinjena z dvojno šikano. Organizator dirke in FIA sta si bila enotna, da je to najboljša rešitev tako za varnost kot tudi za šov. "FIA je izvedla določene preiskave. Pred šikano bo hitrost znašala okrog 343 km/h. Šikana bo torej uvedena z razlogom," tako Gilles Dufeigneux, direktor VN Francije.

Prekinitev izjemno hitrega odseka steze, naj bi prav tako varovala motorje pred dolgo vožnjo s polnim plinom do zavoja Signes. Poleg tega naj bi šikana poskrbela tudi za boljši šov. "Želeli smo doseči tudi lažjo dodatno možnost prehitevanja," tako Dufeigneux o razlogu modifikacije steze. Prilagoditev je tudi smiselna, saj je prehitevanje na koncu te ravnine dokaj težko.

Po analizah krovne organizacije FIA bodo dirkači skozi zavoj Signes vozili z veliko hitrostjo. "Dirkalniki bodo pred točko zaviranja dosegli hitrost 343 km/h," tako Francoz, ki doda, da tudi dirkači podpirajo uvedbo te šikane. "Dirkači so omenili, da jim bo ta šikana na dirki najverjetneje nudila dobro možnost za prehitevanje brez sistema DRS."

Organizatorji dirke v Le Castelletu so tloris 5,8 kilometra dolge steze dirkačem prvič predstavili na dirki v Avstriji. Hamilton, Vettel, Alonso in ostali so bili navdušeni. "Steza jim je bila zelo všeč in so menili, da je izbrana varianta zelo dobra opcija," tako Dufeigneux. S šikano na ravnini Mistral in ciljno ravnino bo steza Paul Ricard imela dva odseka za lažje prehitevanje.

"Tloris ima dve ravnini, na katerih bodo dirkalniki dosegli maksimalne hitrosti in potem sledi močno zaviranje. Potem je tukaj še Signes, katerega bodo prevozili s polnim plinom. FIA je ob svojem pregledu steze imela le majhne pripombe, ki so se nanašale na robnike," še doda Dufeigneux. Največja investicija dirkališča pa bodo tribune, ki jih morajo postaviti. Prireditelji na dan dirke pričakujejo okrog 65.000 gledalcev.         

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija