EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Massa o Alonsu
Potem pač pojdi
Veteran formule ena Felipe Massa v pogledu groženj nekdanjega moštvenega kolega Fernanda Alonsa pravi, da če ga formula ena ne zabava več, je potem pač najbolje, da se poslovi.
Bojan Vrbnjak Arhiv
19. junij 2017 | 8:20:34

Za Fernanda Alonsa je povsem jasno: Še eno leto v bedi, pa naj si gre z McLaren Hondo ali nekim drugim moštvom, za Španca ne pride več v poštev. Dvakratni svetovni prvak je že na testiranjih pred začetkom letošnje sezone poudarjal, da njegov obstanek v formuli ena ni zabetoniran in da bo svojo odločitev glede prihodnosti sprejel na podlagi lastnih možnosti za uspeh.

Odkar se je izkazalo, kar so testiranja v Barceloni pred sezono tudi pokazala – da se bo kriza McLarna zaradi pomanjkanja zmogljivosti motorja in nezadostne zanesljivosti nadaljevala -, Alonso ne želi skrivati svojega nezadovoljstva. Njegovo gostovanje v seriji IndyCar je pokazalo, da ima Španec tudi alternativne rešitve. Te bo tudi izkoristil, če v formuli ena ne bo imel nobene možnosti, da se v prihodnjem letu znova bori za zmage. To je Alonso nazadnje podkrepil tudi na dirkaškem koncu tedna VN Kanade.

Za Felipeja Masso, ki je bil pri Ferrariju moštveni kolega Španca, je to povsem razumljivo. Brazilski veteran formule ena je v intervjuju za španske kolege iz El Confindental pojasnil: "Fernando se pritožuje nad formulo ena, ker ne sedi v dobrem dirkalniku. Toda formula ena je, kar se tič tega, še vedno takšna, kot je bila v 80-ih letih. Z novimi večinskimi lastniki Liberty Medio smo sicer na pravi poti, da znova navdušimo večje število ljudi za naš šport. Toda dirkalniki še vedno ne dopuščajo, da je dirkač tisti, ki naredi razliko, kajti luknja med najboljšima ekipama Mercedesom in Ferrarijem ter ostalimi udeleženci prvenstva je enostavno prevelika."

Iz tega razloga Brazilec zahteva: "Zaradi tega bi morale manjše ekipe imeti možnost, da se borijo za najvišja mesta. Toda dokler bo trajal aktualen sporazum Concorde – do leta 2020 -, se tukaj ne da nič spremeniti." In kaj pravi Massa o grožnjah nekdanjega moštvenega koleda z odhodom iz formule ena? "Menim, da je to, ali bo šel ali ne, odvisno od veliko dejavnikov. Sam pa menim, da je slovo verjetno najboljše, če ne čuti več nobene zabave. Opažam, da trenutno zares ne uživa, zaradi česar je verjetnost dokaj velika, da se bo poslovil. Mogoče pa bo enostavno zamenjal le ekipo - tudi to je ena izmed možnosti."                            

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Kaj pa ta kvasi? Španec je sam povedal, da končno spet uživa v f1 dirkalnikih kot že lep čas ne (po spremembi pravil). Fernando se (upravičeno) pritožuje nad,... vemo čem. Absolutno bi pa morale imet manjše ekipe možnost, da se borijo za najvišja mesta. Je pa nezmožnost tega tudi precej posledica politike v tem športu, ki se je do sedaj predvsem orientirala po željah velikih proizvajalcev.
19.6.2017 11:00:11
Mitja Bonča
F1 ni bila nikoli taka, da bi manjše ekipe zmagovale, so bile kakšne izjeme, glede na splet okoliščin, ampak na slošno v 95% so zmagovali favoriti. Sedaj, ali je to res tako zaradi sporazuma nevem, ampak F1 je pač pika na I vsega motošporta, tako da dvomim, da bo to sploh kdaj fer šport za vsaj polovico ekip, kje so še vse. Če se pogleda zgodovino, sta se svako leto borili 2 ali mogoče 3 ekipe (spet sem pa tja kakšna izjema). Na žalost. Sam tudi dvomim, da Alonso uživa, sam nebi no. Sploh če imaš tako visoke ambicije kot on, potem se boriti za mesta izven točk ni ravno uživajoče in spodbujajoče.
19.6.2017 16:52:34
byrkus
Pogrešam začetek sezone 2012...
19.6.2017 18:14:16
ripmork
@Mitja Bonča: se povsem strinjam, da mu ni veselje vozit zadaj. Je pa že večkrat komentiral, da mu je sama vožnja f1 dirkalnikov (sploh letošnjih) nad vsemi ostalimi serijami in bo pomoje poskušal vse, da bi na jesen kariere še kdaj sedel v konkurenčnem bolidu. @byrkus: točno to! na prvih sedmih dirkah sedem različnih zmagovalcev, to je bilo top! Da bi bila sredstva nekoliko enakomerneje porazdeljena se mogoče ne bi ravno pol ekip borilo za prvenstvo, bi pa videli bolj strnjene vrste v skupnem seštevku, pestrejše dirke in nekaj manj predvidljivosti.
19.6.2017 18:59:49

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija