EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Cyril Abiteboul
Robert Kubica se mora odločiti
Poslovni direktor Renault Sport je spregovoril o morebitnem povratku Roberta Kubice v formulo ena. Francoz pravi, da se ne želi postavljati pod pritisk in da se mora Kubica sam odločiti.
Bojan Vrbnjak Arhiv
16. junij 2017 | 8:45:07

Ali bomo Roberta Kubico nekega dne znova videli na štartu Grand Prix dirke? Po testu, ki ga je Poljak opravil nedavno nazaj v Valencii, je vsekakor korak bližje temu cilju in na podlagi reakcij v družabnih omrežjih je povsem jasno, da si večina navijačev formule ena to tudi želi.

32-letni Kubica je na španskem dirkališču v dirkalniku Lotus Renault E20 iz leta 2012 brez težav odpeljal 115 krogov, kar odgovarja razdalji okrog 400 kilometrov. Toda ne le to, zmagovalec dirke za VN Kanade iz leta 2008 je odpeljal tudi simulacijo kvalifikacij, opravil poskusni štart in prevoženo razdaljo opravil s postanki v boksih.

O časih krogov pa Renault še danes ne želi govoriti. Toda v javnost so pricurljale informacije, da je Kubica takoj premagal čase testnega dirkača Renaulta Sergeja Sirotkina. Kubici je uspelo, tako kot v preteklosti Jeanu-Pierru Beltoisu, da v dirkaškem kokpitu kompenzira gibanje svoje poškodovane roke. Pri Francozu je šlo za levo roko, Kibica pa ima težave z desno. Poljak se je sedaj prepričal, da lahko znova upravlja dirkalnik formule ena.

In sedaj se postavlja veliko vprašanje: Kako naprej? Kubica pravi: "Meni je sedaj jasno, da lahko dirkalnik vozim na limitu in to preko razdalje GP dirke. Zaradi tega sem srečen in ponosen. Seveda bi si želel še nadaljnjih testov. Toda kako bo šlo naprej, to ni odvisno le od mene. Še naprej bom trdo delal in mogoče bom nekega dne dobil priložnost za pravi povratek v formulo ena."

Kako na morebiten povratek Kubice gledajo pri Renaultu, je v intervjuju za francoski plačljivi program Canal+ povedal poslovni direktor Renault-Sport Cyril Abiteboul. "Robert je odpeljal ta test, ker si je to želel. Družina iz Enstona je nadvse lojalna. Ljudje kot so Alan Permane, Bob Bell, Nick Chester – vsi so želeli Robertu pokloniti to priložnost."

Sedaj bi bil razumljiv test v dirkalniku letošnje sezone. Nekateri sanjajo o Robertovem nastopu v okviru dirkaškega konca tedna, kjer bi nastopil na enem izmed prostih treningov, ki so na sporedu v petek. Abiteboul nadaljuje: "Ne vem, kako se bo nadaljevalo, toda ne želim se postavljati pod pritisk. Robert preizkuša svoje sposobnosti in meje in ko bo vedel, kje se nahajajo te meje, bo lahko, kar se tiče njegove nadaljnje kariere, sprejel odločitev."

Alan Permane pa je dopolnil, da je še prezgodaj, da bi lahko govorili o naslednjem koraku. Renault ostaja v stiku z Robertom Kubico, naslednji test s Poljakom ni izključen, toda prav tako pa še ni dogovorjen.                  

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
ripmork
Tip je enostavno car. Da je takole v prvem testu hitrejši od testnega voznika, te izjave Cyrila zdaj,... očitno dobro kaže, se mi zdi
16.6.2017 10:34:46
tadejkrze
Cmon, kaj še čakamo sploh??
16.6.2017 10:53:58
matt0
tadejkrze, mislim, da so v F1 report lepo razložili, da vsi hočejo videti Kubico dirkati.. To naj naredi ko bo 100% prepričan, da bo sploh lahko sledil tempu dirk, 100 krogov na praznem dirkališču je nekaj čisto drugega
16.6.2017 11:13:31
Fero
Kako je Kubica car, če je menda Hamilton car?
16.6.2017 11:31:25
hubertfast
To da je bil hitrejši je neuradno. Zna pa biti z modifikacijami volana celo konkurenčen. Je pa prava f1 dirka čisto nekaj drugega kot ta trening.
16.6.2017 11:37:07
hubertfast
Hamilton je car nad cari. In Baku bo pokazal ali je Mercedes res z novimi bobni res rešil problem temperature gum. Če je res je prvenstvo ponovno v celoti odprto. Skice namreč kažejo nov pretok zraka in odvajanje ali usmerjanje toplega zraka. Baje je Mercedes tukaj zadel v polno, kar je Hamilton navsezadnje tudi dokazal.
16.6.2017 11:41:25
abt
Hubi,ko bi ti vedel kak si tecen z tem hamletom...
16.6.2017 11:47:42
Dynisco
Kako pa je z pridobitvijo licence? Je to kaka komplicirana procedura?
17.6.2017 16:44:41

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija