EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Sebastian Vettel
Šel sem na polno
Kanadsko dirkališče v Montrealu, ki je speljano po otočku Notre Dame in poimenovano legendarnem Gillesu Villenueve, ki je na tem istem dirkališču slavil s Ferrarijem leta 1978, vsako leto postreže z adrenalinskimi vložki, kot da bi nad njem vsakič bedel brezkompromisni duh tragično preminulega kanadskega dirkača.
Peter Žmak
14. junij 2017 | 21:36:34

Tudi letos se ta zgodba ni izneverila. Nesreče, varnostni avtomobili, okvare in tvegana prehitevanja, so tudi tokrat zaznamovala dirko, čeprav smo resnici na ljubo, v preteklosti spremljali že precej bolj razburljive dirke za VN Kanade. 

Eno izmed bolj atraktivnih dejanj nedeljske dirke je vsekakor bil prehitevalni manever Vettla, ki je uspel v tesnem boju priti mimo rožnate Force Indie z Oconom za volanom. To je bil tudi njegov najtežji manever pri prebijanju iz osemnajstega na kočno četrto mesto.  Zdelo se je, da bo prehitevanje Force Indie, ki  je bila na ravninah zelo hitra, zraven pa si je tudi Ocon lahko pomagal z odprtim zadnjim krilcem, saj je pred njim vozil Perez, misija nemogoče. Vettel  je po nekaj krogih vožnje za rožnatim bolidom spoznal, da ima edino možnost pripraviti napad v zadnji šikani tako, da bi bila hitrost na izhodu višja od nasprotnika in poskusiti prehiteti Francoza na zaviranju pred prvim ovinkom. To mu je končno tudi uspelo, vendar je bilo vse skupaj začinjeno s kar konkretnim tveganjem, saj se je moral pošteno potruditi, da je drsečega Ferrarija spravil varno skozi prvi ovinek, pri čemer je Ocon moral popustiti in izbrati daljšo trajektorijo, sicer bi po zraku leteli koščki karbona. Vettel se takole spominja svojega manevra: »Šel sem na vse ali nič. Glede na to, da sem bil na krog precej hitrejši od obeh Force Indij, sem bil presenečen nad dejstvom, da je bilo prehitevanje tako težavno. Efekt zavetrja je manjši kot je bil prejšnja leta in izguba aerodinamičnega pritiska je dokaj velika, tako da je avto v zavetrju drsel sem in tja bolj kot sem pričakoval. Perez in Ocon sta se borila v zadnji šikani in vedno sem se jima uspel približati na izhodu iz šikane, kjer se je dirkalnik obnašal zelo dobro. Na ciljni ravnini sem se postavil na sredino in se brez omahovanja odločil, da napadem po notranji strani prvega ovinka. Estebana je malce zaneslo na zaviranju, zato sem moral reagirati in se postaviti še bolj na notranjo stran in povem lahko, da je bilo tam zares spolzko. Na srečo mi je uspelo in moram priznati, da sem bil s potezo zelo zadovoljen.«   

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Fero
Poteza 1A
15.6.2017 6:32:40
2fast4y
Poteza vredna samega Gillesa...
16.6.2017 16:09:42

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija