EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Lewis Hamilton
Naslednji pozdravi za Rosberga
Nico Rosberg je že konec lanskega leta končal svojo kariero formule ena, toda njegov nekdanji moštveni kolega Lewis Hamilton še vedno izkoristi kakšno priložnost, da v smeri Nemca usmeri strupeno zbadljivko.
Bojan Vrbnjak Arhiv
13. junij 2017 | 10:23:36

Nico Rosberg ni več član karavane formule ena, saj se je po koncu lanske sezone poslovil. Od takrat naprej smo ga prvič v formuli ena videli v Monaku, drugače pa Nemec dirke spremlja le na televiziji. Njegov nekdanji moštveni kolega Lewis Hamilton pa vedno znova izkoristi priložnost, da se nekdanjemu prijatelju iz mladosti posveti z zbadljivkami.

Pri interpretaciji Britančevih izjav ni potrebno imeti veliko fantazije. Primer iz dirke v Šanghaju, kjer je dvoboj s Sebastianom Vettlom hvalil v najvišjih tonih: "Medsebojno spoštovanje je veliko večje, kot sem ga kdaj koli imel z drugimi dirkači, še posebej takšnega kalibra." V prevodu to pomeni: Spoštovanje Rosberga ni bilo nikoli tako veliko ali pa da Rosberg pač ni takšen kaliber kot Vettel. Ali pa, kar ne gre izključiti, oboje.

V Kanadi je sledila naslednja strupena puščica. Nagovorjen na odnos do svojega novega moštvenega kolega Valtterija Bottasa, je Hamilton povedal: "Z Valtterijem je definitivno drugače, kajti kemija med nama je drugačna. Delava na drugačnem, profesionalnem nivoju, ki je nad vsem, kar sem doživel v preteklih letih." Tudi tukaj verjetno velja, da njegov odnos do Rosberga ni bil očitno tako profesionalen. "V ekipi smo tako združeni kot še nikoli. To je bil najboljši dirkaški konec tedna moje kariere. Če bo nekoč obratno, bom podprl Valtterija in mu pomagal."

Besede, ki jih v preteklih letih v dvoboju z Rosbergom nikoli nismo slišali. Seveda je potrebno dodati, da mu s strani novega moštvenega kolega ne preti nobena nevarnost, saj Bottas za njim trenutno zaostaja za 36 točk. Ne glede na izjave odgovornih ekipe srebrnih puščic, je potrebno povedati, da je trikratni svetovni prvak absolutna številka ena v ekipi. Kako bi se Hamilton obnašal ali kako bi govoril, če bi mu moštveni kolega pošteno stopil na prste, pa je že druga zgodba.

Hamilton še dodaja, da prihaja dober odnos z novim moštvenim kolegom zaradi njegove zrelosti in kako ekipa dela z obema dirkačema. "Imava pošteno platformo za medsebojni dvoboj." Ali to pomeni, da v obdobju Rosberga ni bilo tako? Tudi šef ekipe Toto Wolff opaža razliko v primerjavi z lanskim letom. "Ogledati si moramo le to, kako se oba dirkača obnašata na odru za zmagovalce. To je povsem drugače kot z Nicom in Lewisom." Zlobni jeziki bi dodali: razen dirke za VN Rusije….      

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
Dynisco
Tole je moralo biti nekaj velikega v ozadju lanske sezone pri Mercedesu. Je Lewis tudi kdaj prej že izgubil kak naslov pa ni vlekel nosu še pol naslednje sezone. Zdaj ali ga je tole lani res toliko bolj prizadelo ali pa so ga res namerno zajebali, da je naslov lahko dobil Nico.
13.6.2017 12:05:58
Fero
Izgubil ga je proti moštvenemu tekmecu. In ga boli.
13.6.2017 12:27:22
newsman
Vsi, ki ga primerjajo z njegovim vzornikom Ayrtonom Senno se naj zamislijo. Vemo, kakšen je bil Senna. Če je moral z nekom razčistiti - naj si bo verbalno ali z zaušnico - je to storil in zadeva je bila zanj končana. Nikoli ni leto ali več trosil zbadljivk na račun svojih tekmecev ali moštvenih kolego. To kar pa počne Lojze, pa že počasi najeda - z vsem dolžnim spoštovanjem, ker gre za izjemnega dirkača.
13.6.2017 12:33:27
Aichi
Karakterno ne bo nikol blizu Senni, to je dejstvo, rekorde bo pa štepal v n aslednjih letih.
13.6.2017 12:55:56
byrkus
Saj se bo počasi pokazalo, zakaj se je Rosberg odločil za dirkaški pokoj. Verjetno se mu enostavno ni več dalo prenašat takih ali drugačnih zbadljivk - pa še priložnosti za revanšo ni več pustil. Na koncu lahko zaključim, da je od vseh prisotnih in omenjenih še najbolj inteligenten.
13.6.2017 13:04:06
abt
Ja boli ga da ga je premagal eden rosberg ki nikoli ni spadal med neke vrhunske dirkace... je pa itak ze jasno, da hamle ni najbolj inteligenten,sploh pri dajanju kakih izjav...
13.6.2017 13:12:15
matjazh
Fero: in letos zna bit, da ga bo izgubil še ob znatni podpori moštvenega tekmeca....
13.6.2017 13:38:07
matjazh
Rosberg pa naj mu vendarle kupi en nov kavč, da bo bolj udobno spal...
13.6.2017 13:39:39
Aichi
ABT, Lujz je zelo inteligentn, rosberg pa še bolj...
13.6.2017 13:47:42
Dynisco
Newsman, ne vem, če imaš čisto prav. Suzuko 89 je reševal leta 90...
13.6.2017 14:04:51
byrkus
Kako reševanje spora pa je to, da nekoga pri polni hitrosti (in zavestno) izstreliš s steze...??
13.6.2017 18:21:43
Dynisco
Nenavadno vsekakor! Nanašalo pa se je moje pisanje samo na to, da tudi Ayrton ni takoj razčistil in pozabil. Je tudi on znal vleči rilc še lep čas, če se kaj ni izšlo po njegovem.
13.6.2017 19:35:30

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija