EU birokracija in slovenski organi so zapovedali, da vam moramo povedati, da morate vedeti, da na naši spletni strani uporabljamo piškotke! Ja, imamo jih, pa tudi napolitanke in tiramisu. Lahko pa pridete tudi k nam na toplo mleko in Domačico ali pa mamin štrudl.

Če ostanete na naši strani, pomeni, da ste obveščeni in se s tem strinjate (če ne, pa si pojdite po piškotke drugam, v trgovino recimo).

Mimogrede, lačni otroci v Afriki nimajo piškotkov!!!!

Ugrizni in nadaljuj...
Novice   |   Renault: Nikoli nismo obljubili večje izboljšave
Večja izboljšava motorja šele 2018
Renault v letošnji sezoni ne namerava pripeljati večje izboljšave svojega motorja, večji korak naj bi sledil šele v sezoni 2018. Verjetno ne bo trajalo dolgo, ko se bodo na to vest oglasili iz bikovskega hleva.
Bojan Vrbnjak Renault
13. junij 2017 | 8:58:45

Najprej je bila izboljšava motorja Renaulta napovedana za dirko v Barceloni, potem se je vse skupaj prestavilo na Kanado. Toda tudi v Montreal Francozi niso pripeljali izboljšave svoje pogonske enote. Pojavil se je novi termin in sicer naj bi se Red Bull večje moči motorja razveselil nekje pred poletnim premorom.

Toda sedaj so izjave šefa Renault Sport Racing Cyrila Abiteboula poskrbele za dvignjene obrvi. Francoz je namreč za uradno spletno stran formul ena pojasnil, da letos ne gre računati z nobeno večjo izboljšavo pogonske enote. "Bil je Red Bull, ki je dejal, da bomo v Baku pripeljali izboljšavo," se brani Abiteboul.

Vendar je tudi Renault sam napovedal nove dele. Na podlagi otežujočih težav z zanesljivostjo, novo razvite MGU-K enote niso mogli uporabiti ob začetku letošnje sezone. Verzija 2017 še vedno čaka na svojo premiero. Ta naj bi bila v primerjavi s predhodno občutno lažja. "Na vsako dirko permanentno prihajajo manjše izboljšave. V lanskem letu smo zanetili velika pričakovanja in smo prišli potem z večjo izboljšavo, ki je imela veliki učinek. Toda tega ne moremo ponoviti vsako leto," tako Abiteboul.

Pri Red Bullu njegove izjave verjetno ne bodo naletele na pretirano navdušenje. Potem ko so rdeči biki postopoma odpravili svoje lastne težave na področju aerodinamike in na vsako dirko prinesli kakšno izboljšavo, je športni svetovalec Red Bulla v Kanadi zahteval: "Sedaj bi bil že čas, da nekaj pride tudi na področju motorja."

Abiteboul odgovarja: "Sedaj gre le za konstantne izboljšave, ki bodo skupaj naredile razliko, toda čudežno orožje ne obstaja. Naš motor je z naprednim programom na testni mizi iz dirke v dirko zanesljivejši. Če sem odkrit, bo naslednja večja izboljšava prišla prihodnje leto. Potem bomo imeli povsem novi koncept. To bo naredilo želeno razliko, ampak šele v 2018."

Renault v pogledu pogonske enote še vedno zaostaja za Mercedesom in Ferrarijem. Medtem ko je Ferrari po slabi osnovi iz leta 2018 s svojo pogonsko enoto naredil ekstremni korak naprej in je letos celo na nivoju Mercedesa, pa Francozi s svojim agregatom že od začetka hibridnega obdobja zaostajajo. Simulacije krovne organizacije FIA pa so pokazale, da je Renault na en krog v Barceloni za tekmeci zaostajal le tri desetinke sekunde. Pri Red Bullu močno dvomijo v ta rezultat.

Na podlagi nenehnih težav pri Renaultu  je skoraj prišlo do prekinitve sodelovanja med ekipo Red Bull in dobaviteljem motorjev. Na zadnje je kazalo, da je ta odnos postal nekoliko boljši, toda napovedi Abiteboula bi lahko poskrbele za novi nemir v bikovskem hlevu.        

Za dodajanje komentarjev morate biti prijavljeni.
hubertfast
RB ima tudi močne živce....
13.6.2017 10:14:11
Dynisco
Ne vem, če ima tole kaj z živci. Renault ali pa peš Zdaj ko Bernija ni več, da bi jim garantiral vsaj Renaultove, morajo še jezik malo šparat.
13.6.2017 11:51:02

O Avtomaniji

Kontakt z nami

Podportali

© Copyright 2017 Avtomanija